Vyhledej
Metuje > Sport

Sportování a malování Na fleku - sportovní výzva pro lockdown

Redakce / 8.03.2021
Jednoho večera na konci října jsem se oblékl a vyrazil do ulic s bláznivým nápadem, že do vánoc prochodím úplně všechny ulice města. Nikdy by mne nenapadlo, že původně spíše legrace, se může stát sportovní inspirací pro řadu klidně i jen procházejících se lidí v celé naší zemi. Ale stalo se a tak se můžete i vy vypravit zaplňovat mapu vašeho města, čtvrtě, obce, či katastru. Ukážu vám jak.

Autorem zatím ne zcela prochozený Dvůr Kálové n. L.K nápadu mne inspiroval královédvorský ultramaratonec Tomáš Hak, který takto zaplnil už snad celý okres a nebo v polích u Kuksu namaloval vánočního anděla. Před ním podobně trasy pro své tréninky vybírala velká řada lidí po celém světě. Zkuste to nyní také ve FB skupině Sportujeme a malujeme na fleku. Tady je krátký návod jak na to:

Projděte, proběhejte, nebo projeďte na kole všechny ulice města, čtvrti, či obce. Nebo namalujte na mapu obrázek

1) Nainstalujte si do mobilu aplikaci Strava.com. Jedná se o jednu z mnoha aplikací, která zaznamenává vaše sportovní aktivity pomocí GPS. Postačí verze zdarma. Nenechte se zmást názvem aplikace. Slovo "sträva" ve švédštině znamená "usilovat".

2) Vyražte se spuštěnou aplikací objevovat vaše město, čtvrť, obec, park, či louky a lesy za humny - je jedno, jestli procházkou, během, na kole, či s prckem na odrážedle.

3) Až budete mít za sebou několik záznamů, tak si na počítači najděte stránku Statshunters a přihlaste se pomocí svého účtu ze Stravy

4) Když si vaše sportování Statshunters přechroustá (může to trva pár minut), tak vám na mapě ukáže všechny vaše zdolané trasy najednou a to je to, co vám nedá pokoj - budete chtít zaplnit další kousek mapy a na sportování se začnete opravdu těšit :-)

6) Sportování si můžete oživit i další aktivitou a to malováním v mapě. Obrázek si můžete předem naplánovat třeba tak, že si vytisknete mapu na papír a zkusíte si připravit trasu tužkou. K malování aplikaci Statshunters budete potřebovat jenom pokud budete malovat obrázky více dní.

Mapky ke staženíDole pod článkem najdete nejen ukázky obrázků, tak i černobílé mapky, do kterých si můžete tužkou navrhovat vaše trasy. Zatím je tam Dvůr Králové - jen město, s okolím a celý region. Dále Hořice a Jaroměř - Josefov. Stáhnout mapu můžete kliknutím na šipku v levém horním rohu. Další mapky přidáme podle toho, jaký bude zájem. Ale lze samozřejmě poslat do tiskárny i mapu ze svého monitoru :-)

7) Nahrajte mapku s vaší zaplněnou čtvrtí, obcí, parkem, nebo výtvarným dílem do FB skupiny Sportujeme a malujeme na fleku a určitě přidejte i fotky, či video z vašeho snažení. Můžete přidat i hashtag #nafleku

8) To samé můžete dělat i na Instagramu - stačí dát obrázek, či video s hashtagem #nafleku

9) Po skončení lockdownu uděláme 31. března vyhlášení nejlepších příspěvků (pravidla níže) a vítězům předáme nějaké prima ceny, které do té doby určitě seženeme :-)

O obou aplikacích podrobně psát nebudu - je toho na webu k nalezení spousta. Snad jen, že to umí strašnou fůru věcí. Můžete nastavovat, vyplňovat a sledovat každou pitomost, která vás napadne. Já se rozhodl to vzít s nadhledem a vyplňuji si ve Stravě jenom kde jsem byl a s kým, zaškrtnu správný sport (chůze, kolo, běžky atp). No a ve Stathunters sleduji opravdu jen ten zákres tras a filtruji si po straně, kolik jsem uchodil, či naběžkoval za týden, měsíc, či rok - to se ukazuje nad mapou. Pokud chcete malovat složitější obrázek, který zabere více dní, které nejdou po sobě, tak si lze název uložit třeba jako "značku bot" a později vyfiltrovat. Sledovat ale můžete spoustu věcí - to pak ale nebudete mít čas sportovat.

Ceny určitě seženeme pro: 

1) pro 3 náhodně vylosované účastníky jak ze skupiny na FB, tak z instagramu - hashtag #nafleku (jak budeme losovat, to ještě vymyslíme)

2) pro FB příspěvek ve skupině "Sportujeme a malujemé na fleku" s největším počtem lajků

Na závěr z nejlepších příspěvků vytvoříme fotogalerii a nabídneme ji i s výsledky médiím a také zveřejníme na našich portálech. 

Chcete-li se stát partnerem této výzvy, zavolejte kdykoliv na telefon: 732 521 835



FOTOGALERIE - Sportování a malování na fleku - strava art

FOTOGALERIE - Sportování a malování Na fleku - mapky ke stažení a tisku

Související články
Ultramaratonec Tomáš Hak vytvořil v polích nad Kuksem vánočního anděla - podívejte se na video
Vaše komentáře

Přečteno 2281x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival