Vyhledej
Metuje > Sport > ostatní sporty

Zlatý hattrick Michala Šildbergera: letos vyhrál všechny Mastery i ten sobotní v Jaroměři

Redakce, / 2.09.2022, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Týden po brutálním hudebním festivalu si v Jaroměři části Josefov dali dostaveníčko klidní hráči moderních šipek. V místním sále Beseda se uskutečnil třetí letošní Master Unie šipkových organizací. Účastnická čísla opět ani zdaleka nedosahovala výšin, které byly standardem v předkovidové éře, kdy se na akce tohoto typu sjížděly i dvě stovky hráčů. Doba je zkrátka taková a s propadem se nezbyde než smířit a přizpůsobit se.

FOTOGALERIE - Zlatý hattrick Michala Šildbergera. Letos vyhrál všechny Mastery i ten sobotní v Jaroměři.


Kde propad nenastal je výkonnost startujících. Opět byla k vidění řada špičkových výkonů, které předváděli přední hráči krajských i republikových žebříčků. Zlatým TOP hattrickem, tedy třemi po sobě jdoucími triumfy v nejprestižnější individuální soutěži v kraji, se může pyšnit Michal Šildberger. Slavil v únoru, dubnu, nyní v srpnu a pokud se mu podaří zvítězit i v říjnu stane se prvním hráčem v historii, který v jedné sezóně vyhraje všechny vypsané TOP Mastery. O jednu pozici vylepšil osobní maximum v TOP Marek Křapka, který v sobotu nestačil pouze na vítěze Šildbergera. Třetí a čtvrtá příčka kopírovala jména z dubna, tedy bronz získal Antonín Davídek a pomyslnou bramboru Pavel Drtil. Velmi cenné páté místo si vyházel nováček Petr Doubek.

Také dámský TOP Master nabídl překvapení. První dvě příčky sice patřily vedoucím hráčkám krajského žebříčku Pavlíně Kocianové, respektive Monice Formanové, na následujících dvou pozicích ale figurovala nová jména. Osobního úspěchu dosáhla bronzová Romana Kordová mladší, která sice hrála TOPku již potřetí, nikdy však nedošla dál než do čtvrtfinále. Ještě větším překvapením byla čtvrtá příčka Violy Krouželové, jenž v prestižním turnaji startovala poprvé a navíc až jako pátá náhradnice za omluvené nominované. Obě hráčky byly evidentně ve skvělé formě, protože své výkony v TOPkách společným třetím místem v Masteru dvojic.

Šest nejlepších mužů a tři ženy sobotních TOP Masterů si vybojovali účast v TOPce příští. Stejné počty se kvalifikovali z Nominačních Masterů, které se hrály souběžně s TOP turnaji. Vedle řady ostřílených favoritů se ve výsledkové listině mužského "nomiňáku" blýskl třetí příčkou Zdeněk Vaisar, který tak v říjnu bude mít možnost se po takřka osmi letech rozpomenout jaké že to je naskočit do TOPky. Úplně poprvé si ji vyzkouší Vít Görner, čtvrtý muž nominačního turnaje.

Program Masteru startoval již v pátek a to turnaji dětí a tzv. zahřívacím turnajem dospělých. Vítězství si z těchto odnesli Petr Hofman (vyhrál jak Master tak Open mládeže) a Libor Svoboda (obhájil dubnové prvenství v zahříváku dospělých).
Výsledkový servis včetně fotogalerie a aktuálních krajských i republikových žebříčků lze vyhledat na portále www.sipky.org/khk-s.
(VOn)

Související články
Po deseti letech patří titul letního šipkového šampióna opět broumovské Dřevěnce
Vaše komentáře

Přečteno 140x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival
31.03.2024 16:30 - 31.03.2024 18:00
Kino - Trollové 3
31.03.2024 19:00 - 31.03.2024 20:30
Kino - Kočka a pes: Šílené dobrodružství