Vyhledej
Metuje > Sport

Čtvrté a páté místo si přivezl OCR team Sokola Dvůr Králové z Mistrovství České republiky v Lanškrouně

Redakce / 8.05.2023
Na letošní Mistrovství ČR v překážkovém sportu vyrazila reprezentace Dvora Králové v počtu 14ti super závodníků. Sice bez medailové obhájkyně Anežky, ale rozhodně nikoliv bez medailových ambic, protože hned několik jich patří mezi nejlepší závodníky ve svých kategoriích.

FOTOGALERIE - Čtvrté a páté místo si přivezl OCR team Sokola Dvůr Králové z Mistrovství České republiky v Lanškrouně

Do Lanškrouna jsme se vypravili už v pátek, kdy závodili junioři a mladší pomáhali jako dobrovolníci. Druhý den naopak jako dobrovolníci pomáhali junioři a závodily děti do 13 let. Večer si pak trojka statečných kluků dala i dospělácký závod ninja na 100m. 

Junioři

Mistrovství republiky začalo v pátek Juniorskou tratí dlouhou 3km prošpikovanou neuvěřitelným počtem 45 překážek všech možných typů a náročností zkrátka zničí každého. Do cíle se probojovala ani ne polovina všech startujících a z našich borců se to povedlo Tomášovi Erbanovi a to dokonce na úžasném pátém místě!! Druhým hrdinou naší party je Michal Lukáš, který se prostě nechtěl vzdát a na jedné z posledních překážek strávil snad 45 minut a nakonec se mu to také povedlo a byl na 14 místě posledním, kdo má ve výsledkové listině zapsaný čas. Matěj Holan přišel o poslední z náramků (trest za nepřekonání překážky) bohužel na předposlední překážce těsně před stadionem. Děvčat do cíle dorazilo z celého startovního pole pouze 5! A naše Adélka Rozinková, Anička Lašová, Anežka Piklová a Terka Grusová své náramky také bohužel nechaly na některé z mnoha náročných překážet. Přesto (i přes dlaně zkrvavené sedřenými mozoly - Terezka) dorazily do cíle a statečně se utkaly se všemi překážkami. 

děti 10 -13

Druhý den odpoledne závodily všechny dětské kategorie. První z našich na trať vyběhl Jonáš Dušek a vybojoval devatenácté místo. Následovaly Kája Lukášová, která získala krásné 11. místo a Ema Erbanová s rozdílem pár vteřin 12. místo. Ve stejné kategorii vybojovala krásné páté místo ještě Anička Dubenecká z Miletína, která s námi občas trénuje v naší OCR aréně. 

děti 7 - 9 let

Vyzkoušejte si podobné závody u nás ve Dvoře Králové již tuto sobotu. Registrujte se do úterý 9. květnaTahle kategorie byla vždy hlavně o zábavě a získání lásky k tomuto krásnému sportu. A to se letos změnilo. I pro malé děti byla připravena dráha, která nic neodpouští a je zkrátka potřeba mít za sebou poctivé tréninky. A tak bylo na trati vidět nejen nadšení a zápal, ale i smutek, slzy, mnohdy i nějaký ten vztek. Je to ale Mistrovství republiky a není tu místo pro nějaká ořezávátka. A právě v této kategorii se urodil nejlepší výsledek závodnice našeho týmu. A to krásné čtvrté místo Emči Hažvové. Je jasné, že brambora nepotěší a tak byla Emča trochu nevrlá. Ale snad už to přešlo. Amálka Martínková opět bojovala jako lev a bylo z toho krásné desáté místo. Amálka Zaoralová a Štěpán Karban si však vybrali pořádný hrnec smůly a tak se počáteční nadšení a obrovský zápal proměnil zejména u Amálky Zaoralové v slzičky smutku. Ani jeden z nich se ale nevzdal a dlouhé minuty na jedné z posledních překážek bojovali, aby nemuseli obětovat drahocené náramky. Jestli je to trápení před koncem závodu od gladiátorského závodění neodradí, tak se určitě příští rok vrátí ve velkém stylu a vybojují krásné umístění!!

NINJA 100m 

Závěr soboty patřil nejkratšímu a nejrychlejšímu závodu. Zde nebyla kategorie pro děti, či juniory a tak se Matěj, Tomáš a Michal museli porvat s kompeltní chlapskou OCR špičkou. Nejlépe se dařilo Tomášovi Erbanovi, který ve svém rozběhu porazil 2 dospělé borce a nakonec získal parádní 25. místo. Michal i Matěj se s tratí prali statečně, ale oba skončilo zhruba v polovině trati. I tak to byla úžasná zkušenost a příslib do dalších roků. Ani jeden ze v konkurenci dospěláků nemá za co stydět. 

Honza Holan

Související články
Královédvorský KING KONG - Závody pro milovníky tradiční opičí dráhy
Vaše komentáře

Přečteno 319x