Vyhledej
Metuje > Služby občanům > Politika

Kancelář Senátu České republiky vede od 1. dubna Radek Jiránek z Kohoutova

Redakce / 3.04.2023
Organizační výbor Senátu schválil na návrh předsedy Senátu Miloše Vystrčila jmenování Mgr. Radka Jiránka do funkce vedoucího Kanceláře Senátu. Do funkce byl jmenován 1. dubna 2023. Jiránek přichází z vedoucí pozice na Ministerstvu financí.

Radek Jiránek pochází z Kohoutova a mimo jiné je absolventem Základní školy Schulzovy sady ve Dvoře Králové nad Labem.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil komentoval průběh výběrového řízení: „Do výběrového řízení na pozici vedoucího Kanceláře Senátu se přihlásily vyšší desítky kandidátů. Do 1. kola bylo následně přizváno asi 40 uchazečů, kteří splnili stanovené podmínky výběrového řízení. Ti kromě jazykového testu a testu manažerských dovedností prokazovali také znalosti fungování Senátu. Do 2. kola výběrového řízení postoupilo 8 kandidátů, z nichž 3 nejlepší prošli dalším kolem, ve kterém byl vybrán jako finální kandidát Radek Jiránek. Ten byl na jednání Organizačního výboru na můj návrh schválen jednomyslně.“ Dodal: „Věřím, že jsme vybrali správně. Zároveň mě těší velký počet přihlášených, myslím, že důvodem je kredit a vážnost českého Senátu a často také ochota a zájem pracovat ve stabilní a pro občany důležité instituci.“

Radek Jiránek přichází do horní komory Parlamentu z pozice vedoucího samostatného oddělení Vládní a parlamentní agendy, kde působí od roku 2018. Dříve pracoval na vedoucích pozicích na Úřadu vlády a Ministerstvu vnitra.

Omlouváme se za původně špatně uvedené město původu pana Jiránka (Dubenec -> Kohoutov). 

Zdroj: Radek Odl, Senát Parlamentu České republiky


 
Vaše komentáře

Přečteno 821x