Vyhledej
Metuje > Co se děje > sport

VCC Dvůr Králové nad Labem pořádal již 14. ročník Tříkrálové jízdy, aneb když nás ani paní zima nezastaví

Redakce / 11.01.2017, Královédvorsko
Tak zase se sešel rok s rokem a v sobotu 7. 1. 2017 jsme vyrazili na již 14. ročník Tříkrálové jízdy pořádané VCC Dvůr Králové nad Labem. Zpočátku jsem měl obavy, jestli vůbec někdo nastartuje svého motorového miláčka a nechá ho „týrat" v tomto počasí, jelikož rtuť teploměru se ráno vyšplhala na -22°C (strašná kosa).

FOTOGALERIE - Tříkrálová jízda 2017

Byl jsem ale příjemně překvapen, když u rozpravy se nás sešlo lehce přes 70 účastníků a nechyběly zde značky jako Jawa, ČZ, Zundapp, Aero, Tatra, Gaz, Jepp, Cadillac, Trabant, Škoda. A to 9 posádek na motocyklech a 10 posádek s autoveterány a také ostatní, kteří podpořili účast i s novějšími vozidly. Hlavně obdivuji řidiče motocyklů a také řidiče automobilů bez střechy a jejich posádky!

Po rozpravě s jezdci naše pouť zamířila na náměstí TGM, kde proběhlo focení u vánočního stromku i s našimi plechovými miláčky. Pak jsme pokračovali na přehradu Les Království, kde již účastníky vítal roztopený oheň a teplý čaj. Po zahřátí čajem, spolujezdci a někdy i s kapkou rumu jsme se vrhli na opékání buřtů a probíraly se první klouzavé zážitky z cesty. 

Po zkonzumování všech nápojů a dobrot, byl před námi očekávaný vrchol Zvičiny, kam se vyškrábali po ledovce až na jednu neposlušnou aerovku všichni. Zde již proběhlo tradiční focení s Třemi Králi. Ti, co dobili vrchol Zvičiny, mají náš veliký obdiv. 

Po zdárném výjezdu byl ale před námi adrenalinový sjezd dolů do hospůdky „Za mostem" na Mostkách, kde si účastníci, kromě rozmrazení ztuhlých údů a ciferníků, mohli dále dopřát konzumaci dalších pochoutek. Tím naše akce ale nekončila, ti nejodvážnější se dostali až k nám na Baráček a tam byl již připraven další chod. Tím se i tentokrát stala pečená kýta a samozřejmě i několik sudů piva, vína, svařáku a dalších dobrot.

Tímto zveme všechny otrlé na další ročník Tříkrálové jízdy s pořadovým číslem 15, který proběhne 6. 1. 2018.

Za organizační tým Milan Kejzlar, Vladimír Ježek ml. a Daniel Chrobok (hlavní topič)

Související články
Stávající pořadatelský tým končí s pořádáním Královédvorského okruhu O cenu Františka Šťastného.
Výstava veteránů a Tříkrálová jízda již počtrnácté startuje z náměstí T.G.M. ve Dvoře Králové
Sraz majitelů vozů Fiat 126P - autokemp Kateřina
15. sraz příznivců vozů značky Mercedes
Vaše komentáře

Přečteno 3001x