Vyhledej
Metuje > Co se děje > společenské akce

Bohatý program na Bazaru knih a deskových her (26. března 2022)

Redakce / 22.03.2022, Dvůr Králové nad Labem
V sobotu již od rána budou moci lidé nosit knihy na bazar knih a zároveň si najít mezi odloženými nebo prodávanými kousky svůj poklad. Kromě papírových titulů je možné donést i deskové hry. Organizátoři však připravili návštěvníků bohatý doprovodný program, který je určen všem, kdo rádi zažijí opět radost z maličkostí: dobrá kávy, možnosti zahrát si hry, zkuste si vědomostí kvíz nebo si vyrobit papírovou květinu a ozdobit velikonoční medovníček.

FOTOGALERIE - Pozvánka na bazar knih jaro 2022

PŘÍJEM KNIH - od 9 do 13 hod. - zadní vchod gymnázia (přes zahradu)


Knihy můžete darovat, nebo prodávat.

Pokud máte zájem své knihy sami prodávat, prosím, zarezervujte si stůl nejpozději do pátku 17 hod. u Martiny Borůvkové na emailu boruvkovamar@gmail.com.
Stejný postup je i při prodeji deskových her. 

Pokud budete knihy darovat, potom je přineste v pevné papírové krabici, ideálně hřbety nahoru pro rychlejší třídění. K dispozici bude u zadního vchodu do gymnázia rudlík, díky kterému můžete do budovy školy převézt i větší krabice plné knih bez námahy. Případně vám pomůžou naši mladí silní dobrovolníci. 

DOPROVODNÝ PROGRAM

ČEKÁ VÁS PO CELÝ DEN DOBRÉ JÍDLO, PITÍ, KÁVA, OBČERSTVENÍ, POSEZENÍ, POVÍDÁNÍ S PŘÁTELI STARÝMI I NOVÝMI, ČTENÍ KNÍŽEK A TAKÉ PROGRAM PŘIPRAVENÝ SAMOTNÝMI UČITELI A ŽÁKY ŠKOLY. 

Vstupné na celý doprovodný program je dobrovolný, výtěžek putuje do fondu žáků gymnázia, kteří si jej připravili a sami si rozhodnou v rámci školního parlamentu, kam peníze budou postupně uvolňovat. Naučí se tak základy fundraisingu a týmového rozhodování. Podpořme je :-)

Váš příspěvek na samotný bazar knih bude určen na úhradu nákladů spojených s organizací akce. 

BESEDA S AUTORY KNIH Z KRÁLOVÉDVORSKA - 11:00 hod., tělocvična gymnázia


Učitel češtiny a dějepisu Ivo Rejchrt si připravil pro návštěvníky akce besedu s místními autory knih. Přijďte se osobně seznámit s lidmi, kteří ve svém životě vydali knihu. Přijďte se jich zeptat na zkušenosti, seznámit se s knihami, které sepsali a vydali. Bude to skvělá společnost! Seznam hostů:

  • Adriana Wetterová - žákyně královédvorského gymnázia - kniha Nikdy nezapomenu, r. v. 2021, nakl. Pointa 
  • Veronika Jonešová - absolventka královédvorského gymnázia - knihy Hodinky a Minutky
  • Pavlína Špatenková, Helena Rezková - Sokolská župa Podkrkonošská-Jiráskova - kniha Nebylo jim souzeno žít
  • Marta Staníková - ředitelka městské knihovny Slavoj, knihy vydané knihovnou 
  • Dana Humlouvá - zastupující ředitelka městského muzea ve Dvoře Králové, knihy vydané muzeem
  • Anežka Šoubová z Hajnice - knížka Básničky z máminy kapsičky
  • Dagmar Ruščáková z Doubravice - publicistka, kniha Nedopovídky
  • Lenka Křížová - knihy První muž, Dar z nebe, Jsem tu pro tebe (gayromance.cz)

BESEDA S VÁCLAVEM DVOŘÁKEM - 12:30 hod., tělocvična gymnázia

Pozvání na naši akci přijal Václav Dvořák, úspěšný autor knih pro děti a dospívající mládež. Jeho knihy jsou plné dobrodružství a fantazie. Za svou tvorbu získal několik prestižních ocenění a v současné době dopisuje svou další knihu. Svoji tvorbu i přístup k podpoře čtenářství u dětí nám však přiblížil již v rozhovoru, který připravila Pavlína Flídrová. Přijďte si poslechnutou osobně jeho cestu ke knihám a přístup k podpoře čtenářství dětí. 

VĚDOMOSTNÍ KVÍZ O DVOŘE KRÁLOVÉ  - po celou dobu akce

Vědomostní kviz o Dvoře Králové Kvíz připravili žáci královédvorského gymnázia a má celkově 25 otázek hlavně o zdejších osobnostech, místních názvech a dalších věcech spojených s naším městem. Kvízu se nemusíte bát, není těžký a zvládnout by ho měl každý, i když o Dvoře zase až tak moc neví. Probíhat bude po celou dobu bazaru a můžete kdykoliv přijít, kvíz vyplnit a nechat si ho vyhodnotit. Vyplňovat můžete jak v týmech, tak i samostatně. Průvodci kvize na vás čekají v místnosti v 1. patře gymnázia.

HERNA DESKOVÝCH HER PRO MALÉ I VELKÉ - po celou dobu akce

Připraveny budou po celou dobu bazaru hry Quarto, Cvak!, Zelené povídky, Splendor, Citadela a Milostný dopis. I když hry neznáte, bude zde průvodce, který vás s pravidly jednotlivých her seznámí. A možná i bude i nějaké další herní překvapení! Zastavte se v místnosti 103 v 1. patře gymnázia!


VELIKONOČNÍ DÍLNIČKA  - po celou dobu akce

V knihovně budovy gymnázia bude připraveno zdobení medovníčků, výroba papírových květin a záložek. 


SKÁCELOVA MÍSTNOST (100leté výročí básníka Jana Skácela) - po celou dobu akce

V uč. č. 105 bude připomenuto sté výročí narození básníka jižní Moravy Jana Skácela, který se narodil 7. 2. 1922. Prezentace představí jeho tvorbu i životní osudy. Melancholickou atmosféru podtrhnou zhudebněné verše a náladové obrazy. 


NAVRHNI SI KNIHOBUDKU - zahrada gymnázia


Pojďte si zkusit navrhnout, jak by měla taková knihobudka v blízkosti vašeho bydliště vypadat. 

Případně nám napište, kde byste ji ve Dvoře Králové uvítali. 

TĚŠÍME SE NA VÁS!

Kateřina Sekyrková

602 308 878

za Spolek pro Dvorek


 
Vaše komentáře

Přečteno 665x